Íz, hangulat, élmény a Cafe Frei marketingtevékenységének hatása a fogyasztókra
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| Kulcsszavak: | 7P modell kávézók kommunikációs eszközök marketing marketingkommunikáció marketingstratégiák |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/56343 |
MARC
| LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg56343 | ||
| 005 | 20240920084211.0 | ||
| 008 | 240920suuuu hu o 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Bercsényi Sára | |
| 245 | 1 | 0 | |a Íz, hangulat, élmény |b a Cafe Frei marketingtevékenységének hatása a fogyasztókra |c Bercsényi Sára |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a A világ gyors ütemben fejlődik és változik, miközben a fogyasztói igények és elvárások is átalakulnak. A piac telített, és a versenyképes környezetben a kávézóknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az ügyfélkapcsolatokra és az emberek figyelmének megragadására és megtartására. Azért választottam a záródolgozatom témájának a marketingtevékenységek vizsgálatát és a Cafe Freit, mivel a Cafe Frei által nyújtott fogyasztói élmény lenyűgözött. Emellett marketinggyakorlatomat a cég marketingosztályán szereztem, így betekintést kaptam a háttérfolyamatokba is. A marketingkommunikáció rendkívül fontos, és nagy befolyásoló erővel bír, és ezt a hatást kiválóan lehet bemutatni olyan példán keresztül, ahol a vállalatoknak számos versenytárssal kell megküzdeniük. A záródolgozat célja, hogy feltárja, hogyan hat a marketingkommunikáció az emberekre, és mennyire fontos egy jól kidolgozott marketing mix a marketing célok eléréséhez. Kvantitatív kutatást végeztem kérdőív segítségével, amely különböző kávézói igényekre vonatkozó kérdéseket tartalmazott. Összefüggéseket találtam a Cafe Frei népszerűsége és a kávézói fogyasztói igények között, majd az eredményeket összevettem a cég marketing mixével, és egyértelművé vált, hogy a Cafe Frei egy jól kidolgozott marketing mixet alkalmaz. A kutatásommal nemcsak a Cafe Frei sikereit kutattam, hanem általános következtetéseket is le tudtam vonni a kávézók marketingkommunikációjával kapcsolatban. Az általam felállított hipotézisek, melyek az ár-érték arányra, a széles és különleges kávéválasztékra és a kellemes környezetre utalt, valamint, hogy ezeket az idényeket kielégíti a Cafe Frei mind beigazolódott. A szakirodalmi áttekintésem során a marketing mixre, a marketingkommunikációra és a kommunikációs mixre összpontosítok, valamint az Above the Line (ATL), Below the Line (BTL) és Through the Line (TTL) eszközök jelentőségét vizsgálom. Ezek a tényezők lehetővé teszik a kávézók számára, hogy hatékonyan kommunikálják üzeneteiket és pozícionálják magukat a piacon. | |
| 695 | |a 7P modell | ||
| 695 | |a kávézók | ||
| 695 | |a kommunikációs eszközök | ||
| 695 | |a marketing | ||
| 695 | |a marketingkommunikáció | ||
| 695 | |a marketingstratégiák | ||
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/56343/1/Z%C3%A1r%C3%B3dolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/56343/2/Biralat_Bercsenyi_Sara.pdf |z Dokumentum-elérés |