Kistérségi együttműködések az agráriumban és az élelmiszeriparban, helyi termékek piaci lehetőségei
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | agrár agrártámogatások helyi termék őstermelő regionális együttműködés |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/56372 |
| Kivonat: | A szakdolgozat áttekinti az agrármarketinget és az élelmiszeriparban rejlő együttműködési lehetőségeket, különös tekintettel a helyi termékek piaci potenciáljára. A kutatás célja, hogy feltárja ezeknek a termékeknek a versenyképességét a hazai és nemzetközi piacon. Elemzésem során különösen fontosnak tartjuk a helyi termékek piaci pozícióját befolyásoló tényezőket és az agráriumban rejlő együttműködési formákat. A szakdolgozat keretében áttekintjük más országok, például Franciaország és Németország agrármarketing gyakorlatait, hogy megértsük, hogyan támogatták sikeresen a helyi termékek piacra jutását és népszerűsítését. A dolgozat célja a magyar agrár- és élelmiszeripar versenyképességének javításához szükséges stratégiai lehetőségek és módszerek összegzése. |
|---|