A globalizáció hatása a munkaerőpiacra, különös tekintettel a külföldi munkavállalók foglalkoztatására Magyarországon
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | globalizáció külföldi munkavállalók multinacionális vállalatok munkaerő nemzetközi áramlása munkaerőpiac |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/56445 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg56445 | ||
| 005 | 20240920084450.0 | ||
| 008 | 240920suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Farkas Dominika | |
| 245 | 1 | 2 | |a A globalizáció hatása a munkaerőpiacra, különös tekintettel a külföldi munkavállalók foglalkoztatására Magyarországon |c Farkas Dominika |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a A globalizációnak köszönhetően kitárult a világ, manapság a világ bármely pontján lehet munkát vállalni, ennek azonban vannak feltételei, melyek országonként eltérhetnek. A szakdolgozat a munkaadó szemszögéből vizsgálta a külföldi állampolgárok foglalkoztatását, azt komplex módon bemutatva, az OECD országoktól kezdve Magyarországig. Végig követve a magyar munkaerőpiac változásit 2015-től 2023-ig és bemutatva a külföldi munkavállalók foglalkoztatásának feltételeit. Mindezt bemutatva egy Magyarországon működő multinacionális cégnél. | |
| 695 | |a globalizáció | ||
| 695 | |a külföldi munkavállalók | ||
| 695 | |a multinacionális vállalatok | ||
| 695 | |a munkaerő nemzetközi áramlása | ||
| 695 | |a munkaerőpiac | ||
| 700 | 1 | |a Antalóczy Dr. Katalin Júlia |e ths | |
| 700 | 1 | |a Kardos-Gazdag Anna |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/56445/1/Farkas%20Dominika%20Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/56445/2/Farkas%20Dominika_b%C3%ADr%C3%A1lat.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/56445/3/FD_szakdolgozat%20biralat_20240603.pdf |z Dokumentum-elérés |