Bormarketing a prémium kategóriában Gere Attila pincészete a villányi borvidéken
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | bormarketing fogyasztói szokások Gere Attila Pincészete prémium borok Villányi borvidék |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/56956 |
| Kivonat: | Magyarország borkultúrája mély hagyományokkal és kiemelkedő minőséggel büszkélkedhet, amely világszerte ismertté tette az ország borait. Dolgozatomban a Villányi borvidéket és Gere Attila Pincészetének marketingstratégiáját vizsgálom, különös tekintettel a prémium borok pozicionálására és értékesítésére. A kutatás középpontjában az áll, hogyan érhető el a hazai és nemzetközi fogyasztók érdeklődésének és bizalmának megszerzése egy ilyen kiélezett piacon. Primer és szekunder kutatási módszerekkel – kérdőíves felméréssel és mélyinterjúkkal – elemeztem a borfogyasztási szokásokat, a márkahűséget és a pincészet által alkalmazott marketingeszközöket. Eredményeim rávilágítanak arra, hogy a hiteles márkaépítés, a hagyomány és az innováció ötvözése, valamint a digitális kommunikáció kulcsfontosságú a prémium borok sikerében. A dolgozat következtetései hasznos tanulságokkal szolgálhatnak más borászatok számára is a versenyképesség növeléséhez. |
|---|