Az alternatív élelmiszerek vásárlóinak fogyasztói magatartása

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kolonics Zita Júlia
További közreműködők: Rózsa-Véber Nóra
Totth Dr. Gedeon
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:élelmiszer
élelmiszerfogyasztás
fogyasztói magatartás
táplálkozás
vásárlói magatartás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57096

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg57096
005 20250312111148.0
008 250312suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Kolonics Zita Júlia 
245 1 3 |a Az alternatív élelmiszerek vásárlóinak fogyasztói magatartása  |c Kolonics Zita Júlia  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Az elmúlt években magam tapasztaltam meg, hogy milyen, amikor csak bizonyos összetevőkkel rendelkező élelmiszereket fogyaszthatunk. Ahogy teltek a hónapok egyre jobban belevetettem magam ezek tanulmányozásába és rájöttem, hogy mennyire nehéz is lehet ez a folyamat és mennyit alakít egy ember nézetein az élelmiszerekkel kapcsolatban. 2010-től kezdődően rohamosan nőnek a piacon elérhető alternatív élelmiszerek a különböző igények kielégítésére. Azok számára, akik valamilyen ételallergiával vagy intoleranciával rendelkeznek ez hatalmas esélyt ad arra, hogy a már megszokott táplálkozást folytassák néhány alternatívával, azonban lehetőséget ad arra is, hogy az emberek egészségesebb ételeket fogyasszanak és új étrendeket próbáljanak ki. Rengeteg különféle diéta jelent meg, például: vegán, vegetáriánus, paleo, de egyre többen vannak azok is, akik a tejtermékekre, tojásra, gluténra vagy akár a szójára allergiásak, így kerülik ezeket étrendjük során. A jelenlegi felgyorsult világban a megfelelő táplálkozás háttérbe szorult és arra törekszünk, hogy minél gyorsabban ételhez jussunk, még ha ennek az is az ára, hogy kevésbé egészséges variációkat választunk. Elfeledkeztünk a helyben megtermelt ételek fontosságáról és már szinte különlegessé válik, ha helyi termelőktől vásárolunk. Jelen kutatásom során azt szeretném kideríteni, hogy az érintett, illetve környezetükben lévő emberek fogyasztói magatartása mennyire alakult át, ahogy a különféle diétákra specializálódott alternatív élelmiszerek elárasztották a piacot. Továbbá szeretném megvizsgálni, hogy az emberek milyen tendenciával választanak úgy egészséges élelmiszereket, hogy ilyen széles választék áll a rendelkezésükre. 
695 |a élelmiszer 
695 |a élelmiszerfogyasztás 
695 |a fogyasztói magatartás 
695 |a táplálkozás 
695 |a vásárlói magatartás 
700 1 |a Rózsa-Véber Nóra  |e ths 
700 1 |a Totth Dr. Gedeon  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57096/1/Kolonics%20Zita%20J%C3%BAlia_2024_Szakdolgozat.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57096/2/Kolonics%20Zita_KK.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57096/3/Kolonics%20Zita.pdf  |z Dokumentum-elérés