Szezonálisan üzemeltethető vendéglátó egység nyitása
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | Fagylalt szezonalitás vállalkozás indítása vállalkozás üzemeltetése vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/57194 |
Abstract: | A dolgozat során bemutattam a vendéglátóipar helyzetét, annak növekedési tendenciáit és azokat a változásokat, amelyeket a gazdasági és társadalmi tényezők, például a Covid-19 járvány, a szektorra gyakoroltak. Az elmúlt évtizedekben a vendéglátás nagyon gyors ütemben növekedett. Emellett a globalizálódó világ lehetővé tette, hogy új kultúrák ízeivel és ételeivel ismerkedjünk meg világszerte, így bővült a kínálat is. Kiemeltem a szezonalitás szerepét, amely alapvetően meghatározza a fagylaltozók működését. Továbbáa fogyasztói magatartást, preferenciákat és elvárásokat vizsgáltam. |
---|