Ételallergiák és -intoleranciák megjelenése a turizmus-vendéglátás világában
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | 3D nyomtatás élménygazdaság food industry turizmus vendéglátás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/57382 |
| Kivonat: | A szakdolgozat az ételallergiák és ételintoleranciák megjelenését vizsgálja a turizmus és vendéglátás területén, különös tekintettel az érintettek étkezési élményére. A dolgozat hangsúlyt helyez a különböző speciális étrendi igények kialakulására, legyen szó trendekről vagy szükségletről, ide értve például a hormonális problémákat, cukorbetegséget vagy inzulinrezisztenciát.A kutatás három fő kérdéskörre összpontosít: az étkezési élmény meghatározó tényezőire, a speciális étrendi igények kiszolgálásának gyakorlatára, valamint a fogyasztói trendek alakulására.A dolgozat végül javaslatokat fogalmaz meg a vendéglátás szereplői számára, elősegítve a fenntartható szolgáltatások kialakítását és figyelembe helyezve az ételérzékenységgel, vagy speciális igényekkel élők számára is a teljes értékű étkezési élmény biztosítását. |
|---|