Ételallergiák és -intoleranciák megjelenése a turizmus-vendéglátás világában

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kiss Ninetta
További közreműködők: Merkl Márta
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:3D nyomtatás
élménygazdaság
food industry
turizmus
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57382
Leíró adatok
Kivonat:A szakdolgozat az ételallergiák és ételintoleranciák megjelenését vizsgálja a turizmus és vendéglátás területén, különös tekintettel az érintettek étkezési élményére. A dolgozat hangsúlyt helyez a különböző speciális étrendi igények kialakulására, legyen szó trendekről vagy szükségletről, ide értve például a hormonális problémákat, cukorbetegséget vagy inzulinrezisztenciát.A kutatás három fő kérdéskörre összpontosít: az étkezési élmény meghatározó tényezőire, a speciális étrendi igények kiszolgálásának gyakorlatára, valamint a fogyasztói trendek alakulására.A dolgozat végül javaslatokat fogalmaz meg a vendéglátás szereplői számára, elősegítve a fenntartható szolgáltatások kialakítását és figyelembe helyezve az ételérzékenységgel, vagy speciális igényekkel élők számára is a teljes értékű étkezési élmény biztosítását.