ESG szempontok érvényesülésének vizsgálata a vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Vass Dóra
További közreműködők: Debreceni Dr. János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:EU környezetvédelmi politika
étterem
fenntarthatóság
gasztronómia
környezetvédelem
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57515

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg57515
005 20250325112450.0
008 250325suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Vass Dóra 
245 1 0 |a ESG szempontok érvényesülésének vizsgálata a vendéglátásban  |c Vass Dóra  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a A fenntarthatóság fogalma a magyar vendéglátóiparban, különösen a fine dining szegmensben, egyre nagyobb hangsúlyt kap. A gasztronómia számára nemcsak az élményszerű étkezés biztosítása fontos, hanem a környezeti és társadalmi felelősségvállalás integrálása is. Az ESG (Environmental, Social, Governance) kritériumok alkalmazása elősegíti a fenntarthatósági célok teljesülését, például az energiahatékonyság, az etikus alapanyag-beszerzés, valamint a helyi közösségekkel való együttműködés révén. A dolgozatban az ESG sztenderdek mellett bemutatásra kerül egy multinacionális cég, McDonald's fenntarthatósági riportja a 2023-as évről. A kutatásomban 4 magyar fine dining éttermet vizsgáltam, hogy mennyire felelnek meg az ESG sztenderdeknek és jelenleg milyen fenntarthatósági törekvéseik vannak. A dolgozat végére egy átfogó kép tárul elénk, hogy a három ESG sztenderd közül melyik valósul meg jelenleg leginkább a magyar éttermeknél. 
695 |a EU környezetvédelmi politika 
695 |a étterem 
695 |a fenntarthatóság 
695 |a gasztronómia 
695 |a környezetvédelem 
700 1 |a Debreceni Dr. János  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57515/1/Diplomamunka_VD_Msc.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57515/2/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Vass%20D%C3%B3ra%20QI332Q.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57515/3/241220_VassD%C3%B3ra_B%C3%ADr%C3%A1lat_DJ.pdf  |z Dokumentum-elérés