ESG szempontok érvényesülésének vizsgálata a vendéglátásban
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | EU környezetvédelmi politika étterem fenntarthatóság gasztronómia környezetvédelem |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/57515 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg57515 | ||
005 | 20250325112450.0 | ||
008 | 250325suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Vass Dóra | |
245 | 1 | 0 | |a ESG szempontok érvényesülésének vizsgálata a vendéglátásban |c Vass Dóra |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A fenntarthatóság fogalma a magyar vendéglátóiparban, különösen a fine dining szegmensben, egyre nagyobb hangsúlyt kap. A gasztronómia számára nemcsak az élményszerű étkezés biztosítása fontos, hanem a környezeti és társadalmi felelősségvállalás integrálása is. Az ESG (Environmental, Social, Governance) kritériumok alkalmazása elősegíti a fenntarthatósági célok teljesülését, például az energiahatékonyság, az etikus alapanyag-beszerzés, valamint a helyi közösségekkel való együttműködés révén. A dolgozatban az ESG sztenderdek mellett bemutatásra kerül egy multinacionális cég, McDonald's fenntarthatósági riportja a 2023-as évről. A kutatásomban 4 magyar fine dining éttermet vizsgáltam, hogy mennyire felelnek meg az ESG sztenderdeknek és jelenleg milyen fenntarthatósági törekvéseik vannak. A dolgozat végére egy átfogó kép tárul elénk, hogy a három ESG sztenderd közül melyik valósul meg jelenleg leginkább a magyar éttermeknél. | |
695 | |a EU környezetvédelmi politika | ||
695 | |a étterem | ||
695 | |a fenntarthatóság | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a környezetvédelem | ||
700 | 1 | |a Debreceni Dr. János |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57515/1/Diplomamunka_VD_Msc.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57515/2/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Vass%20D%C3%B3ra%20QI332Q.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57515/3/241220_VassD%C3%B3ra_B%C3%ADr%C3%A1lat_DJ.pdf |z Dokumentum-elérés |