Housekeeping tevékenységének bemutatása és fontossága
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Kulcsszavak: | Accor Hotels fenntarthatóság housekeeping Mercure supervisor szállodaipar szobalány Taverna vendégélmény vendégpanasz |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/57571 |
Kivonat: | A projektmunkám bevezetésében szeretném először összefoglalni, hogy miért választottam ezt a pozíciót, miért vonzott és hogy miért fontos ez nekem. Majd összegzem az interjú kérdéseit és röviden leírom, hogy mi is várható a projektmunkámban. Elsősorban szeretném a múltba visszamenőleg a szállodák és egyéb szállást adó helyek kialakulásának történetét bemutatni napjainkig bezárólag. Ezután a magyar szállodákra térek ki munkámban a kezdetektől egészen napjainkig. A szállodaipart befolyásoló tényezőket is röviden bemutatom. A szállodákat befolyásoló tényezők után a gyakorlati helyemet, a Mercure Budapest City Centert szeretném bemutatni. A Taverna szálló létrejötte egy meghatározó pillanat a Mercure életében, ezért ezzel kezdem a bemutatást. A múlt után áttérek a jelenben, ahol bemutatom szállodánkat. Továbbá szeretném bemutatni a szobalányok, az emeleti londíner, a takarítók és a textiles munkáját is, mivel mindegyikbe belátást nyertem a gyakorlatom alatt. Fontosnak tartom, hogy egy supervisor tudja, hogy néz ki egy szobalány átlagos napja, miket hogyan csinál, mivel csak így válhat belőle jó supervisor. Ezek után áttérek a szobaasszonyokra, gondnoknőkre és a housekeeping vezető feladatait is bemutatom. |
---|