A housekeeping tevékenységének elemzése különböző típusú szálláshelyeken – A Hilton Garden Inn Budapest City Centre és a Rooftop City Residence alapján

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Faragó Virág Alexa
További közreműködők: Bártfai Endre
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:fenntarthatóság
housekeeping
innováció
összehasonlító elemzés
panzió
szálloda
szállodaipar
szervezeti felépítés
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57600

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg57600
005 20250325112616.0
008 250325suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Faragó Virág Alexa 
245 1 2 |a A housekeeping tevékenységének elemzése különböző típusú szálláshelyeken – A Hilton Garden Inn Budapest City Centre és a Rooftop City Residence alapján  |c Faragó Virág Alexa  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Szakdolgozatomban a különböző típusú szálláshelyek housekeeping tevékenységét vizsgálom, két konkrét példa – a Hilton Garden Inn Budapest City Centre és a Rooftop City Residence – összehasonlításával. Kutatásom célja a különböző méretű szálláshelyek housekeeping részlegének azonosságainak és eltéréseinek feltárása, különös tekintettel a szervezeti felépítésre, a munkakörökre, a bevételekre és a kiadásokra, a kommunikációra, a fenntarthatóságra és az innovációkra. A vizsgálat során primer, kvalitatív kutatási módszert alkalmaztam, félig strukturált interjúkat végeztem két szálláshely housekeeping vezetőjével. A kutatási kérdéseim arra irányultak, hogy hogyan befolyásolja a szervezeti struktúra és a munkakörök a részleg hatékonyságát, milyen stratégiák alkalmazhatók a költségek optimalizálására, és hogyan alkalmazkodnak a különböző típusú szálláshelyek a fenntarthatóság és az innovációk iránti elvárásokhoz. Az eredmények alapján a nagy szállodák bonyolultabb szervezeti struktúrát alkalmaznak, amely nagyobb precizitást, de lassabb döntéshozatalt eredményez, míg a kisebb panziók rugalmasabb, de kevésbé specializált működést követnek. A költségoptimalizálás érdekében mind a nagyobb szállodák, mind a kisebb panziók különféle stratégiákat alkalmaznak, beleértve az erőforrások hatékony elosztását, a megfelelő partnerek alkalmazását, valamint a fenntartható megoldások bevezetését, amelyek egyszerre csökkentik a kiadásokat és javítják a működés hatékonyságát. Mindkét szálláshely esetében fontos szerepet játszik a fenntarthatóság és az új technológiák bevezetése, bár ezek mértéke és fajtája eltérő. A feltárt gyakorlatok alapján mindkét típus számára léteznek átvehető megoldások, amelyek hozzájárulhatnak a hatékonyabb működéshez és a versenyképesség növeléséhez. 
695 |a fenntarthatóság 
695 |a housekeeping 
695 |a innováció 
695 |a összehasonlító elemzés 
695 |a panzió 
695 |a szálloda 
695 |a szállodaipar 
695 |a szervezeti felépítés 
700 1 |a Bártfai Endre  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57600/1/Szakdolgozat_Farag%C3%B3_Vir%C3%A1g_Alexa_BDPF2Y.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57600/2/Farag%C3%B3%20Vir%C3%A1g%20Alexa_szakdolgozat%20titkos%C3%ADt%C3%A1s_al%C3%A1%C3%ADrt.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57600/3/Farag%C3%B3%20Vir%C3%A1g%20Alexa_konzulens_B%C3%A1rtfai%20Endre.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57600/4/Farag%C3%B3%20Vir%C3%A1g%20Alexa_opponens_Zsida%20L%C3%A1szl%C3%B3.pdf  |z Dokumentum-elérés