Hagyomány és innováció A kőszegi bor- és gasztronómiai fesztiválok múltja, jelene és jövője
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | borturizmus fenntarthatóság fesztivál gasztronómia kulturális örökség |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/57608 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg57608 | ||
| 005 | 20250325112629.0 | ||
| 008 | 250325suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Dorogi Laura Hédi | |
| 245 | 1 | 0 | |a Hagyomány és innováció |b A kőszegi bor- és gasztronómiai fesztiválok múltja, jelene és jövője |c Dorogi Laura Hédi |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Kőszegi lakosként szinte egész életemben fontos szerepet töltöttek be a városban megrendezett események. Kutatásom célja az volt, hogy bemutassam a kőszegi bor- és gasztrofesztiválok kialakulását, valamint ezen rendezvények gazdasági és kulturális jelentőségét. Dolgozatomban olyan kérdésekre kerestem a választ, mint például "Milyen szerepet játszanak a bor- és gasztronómiai fesztiválok Kőszeg kulturális értékének és helyi identitásának megőrzésében?", valamint hogy "Milyen fenntarthatósági megoldásokat alkalmaznak a kőszegi bor- és gasztrofesztiválokon, és hogyan járulnak hozzá a fenntartható fejlődéshez?". Kutatásomban bemutatom a vidéki turizmus jellemzőit és ismertetem a fesztiválturizmust. Szerettem volna megismertetni magát Kőszeget, földrajzi tulajdonságait, történelmét, és a várost, mint turisztikai desztinációt, valamint az itteni bor- és gasztrofesztiválokat, és azok jelentőségét. Szekunder kutatásom során a szakirodalom segítségével megvizsgáltam a vidéki turizmus és fesztiválturizmus jelentőségét. Ismertettem Kőszeg földrajzi és történelmi jellemzőit, valamint adatgyűjtő módszerekkel a város turisztikai látogatottsági adatait is elemeztem. Primer kutatásomban interjúkat készítettem, melyeknek célja az volt, hogy megismerjem a kőszegi bor- és gasztrofesztiválok történetét, alakulását és fejlődését, mind rendezői, mint résztvevői oldalról. Konklúzióként elmondható, hogy a fesztiválok jelenlegi formájukban is jelentős hatással vannak Kőszeg közösségi és gazdasági életére, a fenntarthatóság és a fejlődés érdekében szükség van a rendezvények folyamatos megújítására és a kihívásokra való reagálásra. A jövőbeni siker kulcsa az alkalmazkodás, az innováció és a közösség erejére építő szemléletben rejlik. | |
| 695 | |a borturizmus | ||
| 695 | |a fenntarthatóság | ||
| 695 | |a fesztivál | ||
| 695 | |a gasztronómia | ||
| 695 | |a kulturális örökség | ||
| 700 | 1 | |a Szeidl Dr. Klaudia |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57608/1/Dorogi_Laura_H%C3%A9di%20%28ZDY50F%29%20szakdolgozat%20%282%29.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57608/2/dorogi_laura_h%C3%A9di_opponens_nagy_gabriella.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57608/3/dorogi_laura_konzulens_szeidl.pdf |z Dokumentum-elérés |