A pezsgő szerepe a budapesti fine dining éttermekben

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Hudák Dávid
Other Authors: Csulak Gergely
Format: Thesis
Kulcsszavak:borlapelemzés
Champagne
fine dining
pezsgőkészítés
szőlőfajták
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57812
Description
Abstract:Szakdolgozatomban megvizsgáltam, hogy mit is jelent a fine dining. Majd a pezsgőgyártás három fő lehetőségét kielemztem. Dolgozatomban a pezsgő és emellett Champagne régiója kiemelt szerepet kapott, a szőlőfajták, a régió és persze a pezsgő születése. Továbbá azt is kifejtettem, hogy milyen szempontokra érdemes figyelni a borlap szerkesztése során. Primer kutatásaim során készítettem egy borlapelezést, 12 általam kiválasztott hazai fine dining étteremről. Elemzésemben igyekeztem válaszokat találni a bennem felmerült kérdésekre és egy komplex, átfogó képet nyújtani az olvasók számára.