Családbarát vagy gyerekmentes? A Cat Café Budapest elemzése szolgáltatásmarketing megközelítésből
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | marketing marketingstratégiák szolgáltatásmarketing szolgáltatásmenedzsment szolgáltatásminőség vállalkozás marketingstratégiája vendéglátóipar |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/58170 |
| Kivonat: | A dolgozat célja a Cat Café Budapest szolgáltatásminőségének és vendégélményének vizsgálata, különös tekintettel a gyermekek belépését korlátozó szabályozás hatására. A kutatás középpontjában az a kérdés áll, hogy milyen mértékben befolyásolja a 10 év alatti gyermekek kizárása a látogatók által érzékelt szolgáltatásminőséget, az általános élményérzetet és a vendéglojalitást. A kutatás kiindulópontját az a gyakorlati dilemma adta, hogy vajon a korlátozás inkább versenyhátrányt jelent, vagy hozzájárulhat egy egyedibb, nyugodtabb vendégkör kialakításához.A dolgozat elméleti megalapozását a szolgáltatásmarketing releváns eszközei biztosították: a SERVQUAL gap-modell a szolgáltatásminőség dimenzióinak méréséhez nyújtott keretrendszert és a szolgáltatási teljesítmény és a fogyasztói elvárások eltéréseinek feltárásában adott segítséget, míg a 7P marketingmix és a HIPI-elv a szolgáltatások speciális természetét segítették értelmezni a vendéglátás kontextusában.Primer kutatásom kvantitatív, egy online kérdőív keretein belül mértem fel az általános vendégélményt, a szolgáltatásminőség és a vendégelégedettség kapcsolatrendszerét, valamint a korhatárhoz kötött szabályozás hatásait. Az elemzés során az előzőleg bemutatott szolgáltatásmarketingbeli eszközökön keresztül mutattam be a kutatás eredményét, a SERVQUAL gap-modell alapján feltártam a szolgáltatás fejlesztendő réseit, illetve a kitöltők tapasztalatainak alapján kielemeztem a HIPI-elv szerint a szolgáltatást. A 7P modellhez társítottam a 8. P-t, a „lila tehén” elmélettel.Az eredmények alapján a vendégek többségének a macskákkal való interakció a húzóerő, értékelik a nyugodt és kiszámítható környezetet és nyitottan, elfogadóan reagálnak az életkorbeli korlátozásra.A dolgozatom végén javaslatokat is megfogalmazok a kutatás alapján a szolgáltatás fejlesztésére, figyelembe véve a vendégelégedettséget, az állatok jólétét, valamint a márka egyediségének megőrzését. |
|---|