Családbarát vagy gyerekmentes? A Cat Café Budapest elemzése szolgáltatásmarketing megközelítésből
Saved in:
| Main Author: | |
|---|---|
| Other Authors: | |
| Format: | Thesis |
| Kulcsszavak: | marketing marketingstratégiák szolgáltatásmarketing szolgáltatásmenedzsment szolgáltatásminőség vállalkozás marketingstratégiája vendéglátóipar |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/58170 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg58170 | ||
| 005 | 20250923130232.0 | ||
| 008 | 250923suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Borbély Tünde | |
| 245 | 1 | 0 | |a Családbarát vagy gyerekmentes? A Cat Café Budapest elemzése szolgáltatásmarketing megközelítésből |c Borbély Tünde |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a A dolgozat célja a Cat Café Budapest szolgáltatásminőségének és vendégélményének vizsgálata, különös tekintettel a gyermekek belépését korlátozó szabályozás hatására. A kutatás középpontjában az a kérdés áll, hogy milyen mértékben befolyásolja a 10 év alatti gyermekek kizárása a látogatók által érzékelt szolgáltatásminőséget, az általános élményérzetet és a vendéglojalitást. A kutatás kiindulópontját az a gyakorlati dilemma adta, hogy vajon a korlátozás inkább versenyhátrányt jelent, vagy hozzájárulhat egy egyedibb, nyugodtabb vendégkör kialakításához.A dolgozat elméleti megalapozását a szolgáltatásmarketing releváns eszközei biztosították: a SERVQUAL gap-modell a szolgáltatásminőség dimenzióinak méréséhez nyújtott keretrendszert és a szolgáltatási teljesítmény és a fogyasztói elvárások eltéréseinek feltárásában adott segítséget, míg a 7P marketingmix és a HIPI-elv a szolgáltatások speciális természetét segítették értelmezni a vendéglátás kontextusában.Primer kutatásom kvantitatív, egy online kérdőív keretein belül mértem fel az általános vendégélményt, a szolgáltatásminőség és a vendégelégedettség kapcsolatrendszerét, valamint a korhatárhoz kötött szabályozás hatásait. Az elemzés során az előzőleg bemutatott szolgáltatásmarketingbeli eszközökön keresztül mutattam be a kutatás eredményét, a SERVQUAL gap-modell alapján feltártam a szolgáltatás fejlesztendő réseit, illetve a kitöltők tapasztalatainak alapján kielemeztem a HIPI-elv szerint a szolgáltatást. A 7P modellhez társítottam a 8. P-t, a „lila tehén” elmélettel.Az eredmények alapján a vendégek többségének a macskákkal való interakció a húzóerő, értékelik a nyugodt és kiszámítható környezetet és nyitottan, elfogadóan reagálnak az életkorbeli korlátozásra.A dolgozatom végén javaslatokat is megfogalmazok a kutatás alapján a szolgáltatás fejlesztésére, figyelembe véve a vendégelégedettséget, az állatok jólétét, valamint a márka egyediségének megőrzését. | |
| 695 | |a marketing | ||
| 695 | |a marketingstratégiák | ||
| 695 | |a szolgáltatásmarketing | ||
| 695 | |a szolgáltatásmenedzsment | ||
| 695 | |a szolgáltatásminőség | ||
| 695 | |a vállalkozás marketingstratégiája | ||
| 695 | |a vendéglátóipar | ||
| 700 | 1 | |a Balázsné Dr. Lendvai Marietta |e ths | |
| 700 | 1 | |a Mezővári Katalin |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/58170/1/Borbe%CC%81ly%20Tu%CC%88nde_SI700P.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/58170/2/BA_O_Borbe%CC%81ly_Tu%CC%88nde.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/58170/3/Borb%C3%A9lyT%C3%BCnde.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/58170/4/BA_B_Borb%C3%A9ly_T%C3%BCnde.pdf |z Dokumentum-elérés |