Bérgazdálkodás, béren kívüli juttatások, cafeteria-rendszer a vállalkozásoknál

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Fodor László
További közreműködők: Nagy Lorina
Dokumentumtípus: Projektmunka
Kulcsszavak:béren kívüli juttatás
bérgazdálkodás
cafetéria - kafetéria
munkaerő
SZÉP kártya
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/58401

MARC

LEADER 00000nnm a2200000 i 4500
001 dolg58401
005 20250923130710.0
008 250923suuuu hu o 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Fodor László 
245 1 0 |a Bérgazdálkodás, béren kívüli juttatások, cafeteria-rendszer a vállalkozásoknál  |c Fodor László  |h [elektronikus dokumentum] 
516 |a Project_work 
520 3 |a A dolgozatom első részében a bérgazdálkodás fogalmáról és annak jelentőségéről írtam. A bérgazdálkodás kialakítása egy hosszú folyamat. Az első részben azt próbáltam összefoglalni, hogy mik ennek a folyamatnak a lépései és az összetevői. Ezt követően a bérgazdálkodás kialakításának előnyeit és hátrányait taglaltam. Előnye mindenképp a hosszú távú stabilitás, tervezhetőség. Mind költségvetésben, mind emberi erőforrásban. Hátrányai a plusz adminisztráció és a megnövekedett erőforrás igény lehetnek. A második részben a hatékony és sikeres bérgazdálkodás kialakulásának kulcsfontosságú feltételeit vettem számba. Úgymint a képzés fontossága, a hatékony és megfelelő kommunikáció, az automatizálás és a folyamatos optimalizáció. A következő sarkalatos pont az egyensúly megteremtése a vállalat és a munkavállalók érdekei között. A vállalat érdekei nem kerülhetnek a dolgozók érdekei elé. A harmadik rész a béren kívüli juttatásokat foglalja össze. Azok előnyeit és hátrányait mind a vállalat, mind pedig a munkavállalók számára. Részletezem ebben a részben a béren kívüli juttatások törvényben szabályozott elemeit. A negyedik rész a cafeteria-rendszer elemeit taglalja. Összefoglalja azok előnyeit és hátrányait a vállalat és a dolgozók számára egyaránt. Bár szinte végtelen a cafeteria-rendszerben adható előnyök és támogatások száma, megpróbáltam a legnépszerűbbeket egy csokorba foglalni. Az ötödik részben a két rendszert hasonlítottam össze egymással. Mik a hasonlóságok és mik az eltérések a két rendszer között. Hasonlóság például, hogy a két rendszer elemei néha betűről betűre megegyeznek. Eltérés pedig, hogy a béren kívüli juttatásokat és a rájuk vonatkozó adók, járulékok és adókedvezmények mértékét törvény szabályozza. Ezen kívül kitérek arra, hogy mik lehetnek annak az okai, hogy a két juttatási rendszer a köztudatban nagyon komolyan összemosódott. A fő kiváltó okok (többek között) a két rendszer hasonlósága és a rossz kommunikáció. A hatodik részben a bérgazdálkodás és a juttatási rendszerek közötti összefüggéseket és kölcsönhatásokat vettem górcső alá. A következtetés, hogy egyik sem lehet igazán időtálló és sikeres a másik nélkül. A dolgozat végső következtetése, hogy a népszerű juttatási csomag a ma és a jövő munkavállalója számára a béren kívüli juttatások és a cafeteria-rendszer elemeinek együttes használatával állítható össze. Illetve ezek folyamatos átalakításával az egyre változó igényekhez képest. Enélkül pedig sikeres igazán sikeres bérgazdálkodást sem lehet kialakítani a vállalatoknál. 
695 |a béren kívüli juttatás 
695 |a bérgazdálkodás 
695 |a cafetéria - kafetéria 
695 |a munkaerő 
695 |a SZÉP kártya 
700 1 |a Nagy Lorina  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/58401/1/ZD_Fodor_Laszlo.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/58401/2/%C3%96sszefoglal%C3%A1s_Fodor_L%C3%A1szl%C3%B3.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/58401/3/foszk_zarodolgozat-biralat-k%C3%BCls%C5%91%20konzulens%20reszere.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/58401/4/Fodor%20L%C3%A1szl%C3%B3.pdf  |z Dokumentum-elérés