Gasztronómiai tartalomgyártás kihívások, megítélés és fogyasztási szokások Magyarországon
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Projektmunka |
| Kulcsszavak: | gasztrobloggerek gasztronómia médiafogyasztási szokások tartalomgyártás tartalommarketing |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/58841 |
MARC
| LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg58841 | ||
| 005 | 20251027142516.0 | ||
| 008 | 251027suuuu hu o 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Róka Emese | |
| 245 | 1 | 0 | |a Gasztronómiai tartalomgyártás |b kihívások, megítélés és fogyasztási szokások Magyarországon |c Róka Emese |h [elektronikus dokumentum] |
| 516 | |a Project_work | ||
| 520 | 3 | |a Dolgozatom a hazai gasztronómiai tartalomgyártás sajátosságait vizsgálja, különös tekintettel az online platformokon zajló fogyasztói szokásokra és a gasztrobloggerek szerepére. A digitális média térnyerésével az étkezési inspirációk forrásai jelentősen átalakultak, ami új elvárásokat támasztott a tartalomkészítőkkel szemben is. Kvantitatív kérdőíves kutatásomban 192 fő válaszait elemeztem, melynek során a gasztronómiai tartalomfogyasztás formáit, a platformpreferenciákat, valamint az influenszerek hitelességi szempontjait térképeztem fel. A kutatás rávilágított arra, hogy a fogyasztók a vizuálisan vonzó, gyorsan befogadható tartalmakat részesítik előnyben, különösen a videós platformokon, mint a TikTok, Instagram és YouTube. Emellett megerősítést nyert, hogy az egyszerű, gyorsan elkészíthető, megfizethető receptek iránti igény fokozódott, részben a jelenlegi gazdasági helyzet hatására. A COVID-időszak tartós hatásaként sokan ragaszkodnak az otthoni főzéshez és a tudatosabb alapanyag-használathoz. Dolgozatom célja, hogy a primer és szekunder adatok szintézisén keresztül átfogó képet adjon a hazai gasztronómiai tartalomgyártás jelenlegi trendjeiről, kihívásairól és a fogyasztói elvárások változásáról. | |
| 695 | |a gasztrobloggerek | ||
| 695 | |a gasztronómia | ||
| 695 | |a médiafogyasztási szokások | ||
| 695 | |a tartalomgyártás | ||
| 695 | |a tartalommarketing | ||
| 700 | 1 | |a Miskolci Tibor András |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/58841/1/Gasztron%C3%B3miai%20tartalomgy%C3%A1rt%C3%A1s-R.E%2C%20z%C3%A1r%C3%B3dolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/58841/2/nyilatkozat%20.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/58841/3/B%C3%ADr%C3%A1lat_bels%C5%91_R%C3%B3ka%20Emese.pdf |z Dokumentum-elérés |