Hercegkút borturizmusa-A Tokaji borvidék rejtett gyöngyszeme

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Takács Bernadett
További közreműködők: Harsányi Dávid Péter
Dokumentumtípus: Projektmunka
Kulcsszavak:borkultúra
bormarketing
borturizmus
falusi turizmus
komplex szolgáltatások
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/58884
Leíró adatok
Kivonat:A borturizmus a turizmus szegmensei között egyre dinamikusabban fejlődő ágazatként jelenik meg. Kutatásom központi célja, hogy átfogó képet nyújtsak Hercegkút borturizmusának jelenlegi helyzetéről, feltárva a település egyedi adottságait és gyengeségeit. . Kiemelt figyelmet fordítok dolgozatomban a fejlődési lehetőségek azonosítására, valamint azokra a külső tényezőkre, amelyek befolyásolhatják a helyi borturizmus helyzetét. Vizsgálatom során különös hangsúlyt kap a marketingstratégiák hatékonyságának elemzése, valamint a fejlesztési irányok, amelyek hozzájárulhatnak Hercegkút turisztikai vonzerejének növeléséhez. Kutatásom során szekunder és primer feltárási módszerek kerültek alkalmazásra a téma átfogó érdekében. A szekunder adatgyűjtés első szakasza a borturizmus fogalmának és jelentőségének bemutatása volt, ezt követte a borturizmus nemzetközi trendjeinek és jellemzőinek a leírása. Majd Magyarország borturisztikai helyzetére, azon belül a Tokaji borvidékre helyeződött a fókusz. A primer kutatás folyamán kvalitatív megközelítést alkalmazva, közvetlen, személyes mélyinterjús vizsgálati módszerrel került feltárásra Hercegkút borturizmusának jelenlegi helyzete. Az interjú öt helyi borkészítéssel foglalkozó személlyel készült, akik jártasak Hercegkút borturisztikájával, szőlő- és borgazdálkodással kapcsolatosan.