Franchise in franchise

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Tóth Réka
További közreműködők: Ilyésné Dr. Molnár Dr. Emese
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:franchise
Fornetti
statistics
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/7944
Leíró adatok
Kivonat:Dolgozatomban bemutatom a Co-op Star Zrt. és Fornetti Kft. sikeres együttműködését, a panificcio és gasztro panificcio pékségek kialakítására koncentrálva. Mindkét cég franchise rendszerben működik. A Fornetti franchise-gazda szerepet tölt be, míg a Co-op Star Zrt. franchise vevő mind a Fornetti Kft, mind a Coop Hungary Zrt. viszonylatában. A Fornetti Kft. kidolgozott egy új koncepciót, a panificcio és gasztro panificcio pékségeket. Ezek kialakítását 2014 óta végzik a Co-op Star Zrt. üzleteiben és előreláthatólag 2017-ben fejezik be. Az új pékség új arculatot és a korábbihoz képest szélesebb választékot jelent: a fehér-pékáruk már a hagyományos sütőipari termékek helyettesítésére is alkalmasak (zsömlefélék, bagettek). Elemeztem az átalakítás költségeit a Fornetti Kft. és Co-op Star Zrt. oldaláról is. A Fornetti Kft. gyártja a bútorokat, biztosítja az eszközöket és végzi a beüzemelést. A Co-op Star Zrt-t a boltban szükséges átalakítások költsége terheli. A megtérülés vizsgálatához összehasonlítottam a korábbi árrés és forgalmi adatokat az új, panificcio pékségek által megváltozott adatokkal, mindkét cég esetében