Slow food. Egy olasz alapítású nemzetközi mozgalom hátteréről

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Wallendums Tünde
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Közgazdasági Intézeti Tanszéki Osztály 2015
Sorozat:Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok 2
Tárgyszavak:
Online Access:http://publikaciotar.uni-bge.hu/1205
Leíró adatok
Kivonat:Az eredetileg Arcigola néven 1986-ban, az észak-olaszországi Piemont tartományban elindult kezdeményezés néhány év múltán kontinenseken átívelő mozgalommá nőtte ki magát. A non-profit szerveződés célja az ételek és az étkezés érték voltának hangsúlyozása, a környezettel összhangban álló helyi hagyományok és termelői tevékenységek elismer( tet)ése és védelme. A cikkben röviden felidézzük a Slow Food születésének sajátos körülményeit, vázoljuk az alapító Carlo Petrini portréját, valamint a mozgalom közel 30 éves történetének főbb állomásait, röviden kitérve a Torinóban 2014. őszén tartott Salone Internazionale del Gusto Terra Madre kiállítás és konferencia eredményeire is.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:116-122