Slow food. Egy olasz alapítású nemzetközi mozgalom hátteréről

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Wallendums Tünde
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Közgazdasági Intézeti Tanszéki Osztály 2015
Sorozat:Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok 2
Tárgyszavak:
Online Access:http://publikaciotar.uni-bge.hu/1205

MARC

LEADER 00000nab a2200000 i 4500
001 publ1205
005 20200828101755.0
008 200707s2015 hu o 000 zxx d
040 |a BGE Publikációtár Repozitórium  |b hun 
100 1 |a Wallendums Tünde 
245 1 0 |a Slow food. Egy olasz alapítású nemzetközi mozgalom hátteréről  |c Wallendums Tünde  |h [elektronikus dokumentum] 
260 |a Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Közgazdasági Intézeti Tanszéki Osztály  |c 2015 
300 |a 116-122 
490 0 |a Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok  |v 2 
520 3 |a Az eredetileg Arcigola néven 1986-ban, az észak-olaszországi Piemont tartományban elindult kezdeményezés néhány év múltán kontinenseken átívelő mozgalommá nőtte ki magát. A non-profit szerveződés célja az ételek és az étkezés érték voltának hangsúlyozása, a környezettel összhangban álló helyi hagyományok és termelői tevékenységek elismer( tet)ése és védelme. A cikkben röviden felidézzük a Slow Food születésének sajátos körülményeit, vázoljuk az alapító Carlo Petrini portréját, valamint a mozgalom közel 30 éves történetének főbb állomásait, röviden kitérve a Torinóban 2014. őszén tartott Salone Internazionale del Gusto Terra Madre kiállítás és konferencia eredményeire is. 
650 4 |a nyelvtudományok 
856 4 0 |u https://publikaciotar.uni-bge.hu/id/eprint/1205/1/Wallendums%20T%C3%BCnde%202015_2.pdf  |z Dokumentum-elérés