A szponzoráció hatása a Sziget fesztiválon

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Remenyik Bulcsú
Huszár Péter
Vetró Richárd
Format: Article
Published: Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék 2020
Series:Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok 2020 No. 2
Subjects:
Kulcsszavak:Szponzoráció
Fesztivál. hatások
Túlzott turizmus
Sponsorship
Festival, effects
Overtourism
Online Access:http://publikaciotar.uni-bge.hu/1696

MARC

LEADER 00000nab a2200000 i 4500
001 publ1696
005 20200713144232.0
008 200713s2020 hu o 000 zxx d
022 |a 2630-886X 
040 |a BGE Publikációtár Repozitórium  |b hun 
100 1 |a Remenyik Bulcsú 
245 1 2 |a A szponzoráció hatása a Sziget fesztiválon  |c Remenyik Bulcsú  |h [elektronikus dokumentum] 
260 |a Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék  |c 2020 
300 |a 140-157 
490 0 |a Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok  |v 2020 No. 2 
520 3 |a A fesztiválok szponzorációja a turizmus kevésbé kutatott témakörei közé tartozik, annak ellenére, hogy az Y és Z generáció körében a könnyűzenei fesztiválturizmus aranykorát éli. A fesztiválozós aktív élményfogyasztáson keresztül itthon is megvalósítható a fiatalok számára az élménygazdaságtan. A kutatás két részből tevődik össze, az első részben a szponzorációs folyamatot vettük górcső alá (1-3. fejezet), a másodikban a hatásokat elemeztük (4. fejezet). A kiváltott hatásokat a legjobban szponzorált fesztiválon a Sziget Fesztiválon keresztül mutattuk be. A fesztiválon megfigyelhető hatáselemzéseket egy kérdőíves felmérés keretében mértük fel 2017-ben. Kutatásunkhoz a Sziget Zrt. munkatársai nyújtottak segítséget, külön köszönet Vidó Andreának. 
650 4 |a gazdálkodás- és szervezéstudományok 
695 |a Szponzoráció 
695 |a Fesztivál. hatások 
695 |a Túlzott turizmus 
695 |a Sponsorship 
695 |a Festival, effects 
695 |a Overtourism 
700 1 |a Huszár Péter  |e aut 
700 1 |a Vetró Richárd  |e aut 
856 4 0 |u https://publikaciotar.uni-bge.hu/id/eprint/1696/1/Multidisz_2020_2_Remenyik%20et%20al.pdf  |z Dokumentum-elérés