Helyi termékek és a „jó étel, jó hangulat” trend terjedésének vizsgálata egyetemisták körében
Elmentve itt :
| Szerzők: | |
|---|---|
| Dokumentumtípus: | Könyv része |
| Megjelent: |
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapest, Magyarország
2022
|
| Sorozat: | BGE Szemelvények
|
| Tárgyszavak: | |
| doi: | 10.29180/978-615-6342-49-2_2 |
| Kulcsszavak: | fenntartható fogyasztás lokális termékek fogyasztói motiváció good food, good mood” trend |
| Online Access: | http://publikaciotar.uni-bge.hu/1966 |
MARC
| LEADER | 00000naa a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | publ1966 | ||
| 005 | 20230224103748.0 | ||
| 008 | 230224s2022 hu o 000 zxx d | ||
| 020 | |a 978-615-6342-49-2 | ||
| 024 | |a 10.29180/978-615-6342-49-2_2 |2 doi | ||
| 040 | |a BGE Publikációtár Repozitórium |b hun | ||
| 100 | 1 | |a Balázsné Lendvai Marietta | |
| 245 | 1 | 0 | |a Helyi termékek és a „jó étel, jó hangulat” trend terjedésének vizsgálata egyetemisták körében |c Balázsné Lendvai Marietta |h [elektronikus dokumentum] |
| 260 | |a Budapesti Gazdasági Egyetem |b Budapest, Magyarország |c 2022 | ||
| 300 | |a 12-19 | ||
| 490 | 0 | |a BGE Szemelvények | |
| 520 | 3 | |a A fiatal generációk számára egyre fontosabbá válik a fenntartható életminőség, ezen belül az egészséges táplálkozás. A zöld, tudatos vevői magatartás egyre inkább tetten érhető a fiatalok élelmiszerfogyasztásában, valamint a helyi termékek vásárlásában is. Több tényező is azonosítható a mögöttes mozgatóerők között. Jelen tanulmányunk fókuszába a budapesti egyetemista célcsoportot, és a napjainkban egyre inkább terjedő „good food, good mood” (jó étel, jó hangulat) trendhez való viszonyulásukat állítottuk. Jelen kutatásunkban a „good mood” trend oldaláról az egyetemisták esetében legfontosabbként a hedonisztikus élmények, az öröm, az új ételek felfedezése iránti vágy, továbbá az új ízek iránti kíváncsiság jelenik meg. A „good food” oldalról az rajzolódik ki, hogy az egyetemisták számára az egészségesség és beltartalmi jellemzők kevésbé erős motivációs értéket mutatnak a hedonisztikus értékekhez viszonyítva. | |
| 650 | 4 | |a gazdálkodás- és szervezéstudományok | |
| 695 | |a fenntartható fogyasztás | ||
| 695 | |a lokális termékek | ||
| 695 | |a fogyasztói motiváció | ||
| 695 | |a good food, good mood” trend | ||
| 700 | 1 | |a Beke Judit |e aut | |
| 700 | 1 | |a Kovács Ildikó |e aut | |
| 856 | 4 | 0 | |u https://publikaciotar.uni-bge.hu/id/eprint/1966/1/2.%20Bal%C3%A1zsn%C3%A9%20Lendvai%20Marietta%20et%20al.pdf |z Dokumentum-elérés |