A fagylalt térhódítása a XXI. századi dizájner termékekig

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Csüllög Anna
Other Authors: Hidvégi Hedvig
Format: Thesis
Kulcsszavak:Fagylalt történelem
Fagylalt gyártás
Fagylalt összetétel
Dizájner termékek
21. századi dizájner termékek
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/10286
Description
Abstract:A fagylalt, ahogy 5000 évvel ezelőtt, a 21. században is, talán az egyik legkedveltebb cukrásztermék.A szakdolgozatban figyelmet fordítok a fagylalt gyártása során használt alapanyagok és különböző ételintoleranciák kapcsolatára és a különleges diétát folytató fogyasztók számára kínált lehetséges alternatívákra. Így az alapanyagok és járulékos anyagok mellett egy rövid kitérést teszek a különböző alapanyagok helyettesíthetőségére, illetve a természetes alapanyagokra is a speciális termékeken keresztül.