Étkezési szokások összehasonlítása nemzetközi szinten- Egészségesen táplálkozik-e a vendéglátós?

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Varga Nikolett
További közreműködők: Lugasi Dr. habil. Andrea
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Egészség
Külföldiek
Étterem
Munkahelyi étkezés
Vendéglátás
Táplálkozás
Élelmiszer
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/20447
Leíró adatok
Kivonat:Az egészséges és változatos táplálkozás mellett a testedzés is fontos szerepet játszik. Nem csak fizikális megbetegedésekről beszélhetünk az étkezés vonatkozásában, hanem mentális problémákról is, úgy mint a stressz és a szenvedélybetegségek. Statisztikai adatok alapján sem a magyarok sem a külföldiek nem táplálkoznak egészségesen. Kevés a zöldség és gyümölcs fogyasztás, valamint a húsfogyasztás túl magas. A vendéglátásban dolgozók esetében hasonló eredményekről beszélhetünk. Idő hiányból kifolyólag vagy anyagi korlátokra hivatkoztak a legtöbben a kérdőív kitöltők, miért nem tudnak egészséges étrend szerint táplálkozni. A munkahelyi étkeztetésben szintén sok a hiányosság. A dolgozók szeretnének ha változatosabb ételeket biztosítana számukra munkahelyük, valamint szívesen felhagynának a zsírban sült gyors éttermi jellegű ételek fogyasztásával. Végül arra kérnék a munkáltatókat, hogy nagyobb figyelmet szenteljenek a dolgozók számára biztosított ételekre, mivel a kiegyensúlyozott táplálkozás nagyban befolyásolja a dolgozók munkaképességét.