Szuperélelmiszerek a vendéglátásban
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | Szuperélelmiszer Élelmiszer Tápanyagtartalom Magyar konyha Japán konyha Olasz konyha Antioxidáns Vitamin Egészség |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/20747 |
Abstract: | A szuperélelmiszerek a kezdetek óta kísérik és jelen vannak az életünkben ugyanúgy a vendéglátásban is. Hazai és külföldi szakirodalmi kutatásaim során arra a következtetésre jutottam, hogy ugyan ezeket az ételeket szuperélelmiszereknek nevezzük, de jelenleg pontos, jogszabály szerinti megfogalmazása nincs ennek a fogalomnak. Semmilyen szakszerű és tudományos számadat nem szolgál ezek pontos értelmezésére. Ahhoz, hogy ezeket az élelmiszereket osztályozzuk, rendszerezzük pontos adatokra lenne szükség, melyeket élelmiszer-technológiai mérésekkel, laborvizsgálatokkal lehetne megállapítani. Azt kijelenthetjük, hogy évszázadok óta léteznek olyan jótékony hatással rendelkező élelmiszerek, melyek kiemelkednek a többi közül. |
---|