A gasztronómia, mint turisztikai élményelem szerepe Peruban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Gellén Elizabeth
További közreműködők: Kovács Edina
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Dél-Amerika
desztináció
döntéshozatal
fogyasztói igények
gasztronómia
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/25847
Leíró adatok
Kivonat:A kutatásom célja az volt, hogy a Peruba utazó turisták szokásait, motivációit, döntési mechanizmusait megismerjem és ezt összefüggésbe hozzam az adott ország által reprezentált gasztronómiai turizmus sikereivel, élményelemeivel és desztinációs marketingkommunikációval. Kiemelt figyelemmel vizsgáltam, hogy az utazók milyen véleménnyel voltak az ország gasztronómiai értékeiről az utazás előtt, utazás alatt és ez hogyan változott (ha változott) az utazás befejeztével.Manapság a gasztronómiai turizmus iránti érdekeltség megnövekedett. Így, ha egy ország rendelkezik a kellő adottságokkal, hogy kulináris desztináció legyen, akkor érdemes megnézni mit tehet az érdekében, hogy még több szolgáltatást nyújtson ezzel kapcsolatban a turistáknak, és az ország fő attrakciójává alakítsa.