A ****szállodák éttermeinek felkészültsége a speciális étrendet igénylő vendégek fogadására
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | Felkészültség egészséges táplálkozás egészségmegőrzés táplálkozás Étel allergiák |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/26202 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg26202 | ||
005 | 20200918120656.0 | ||
008 | 200813suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Megyesi Nytia Iloann | |
245 | 1 | 2 | |a A ****szállodák éttermeinek felkészültsége a speciális étrendet igénylő vendégek fogadására |c Megyesi Nytia Iloann |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Napjainkban egyre több étterem találkozhat különböző igényekkel a vendégek részéről. A táplálkozás terén mutatkozó nagyfokú igénynövekedés, illetve egyedi étrend egyrészt magyarázható az aktuális étkezési trendekkel, másrészt pedig az egyre gyakrabban előforduló betegségekkel, ételérzékenységekkel. Szakdolgozatomban azt igyekeztem vizsgálni, hogy a budapesti szállodák mennyire vannak felkészülve a különböző fogyasztói igények teljesítésére. A szinte gyakorinak számító, azaz népbetegségek közül, melyek azok, amiknek étkezésre gyakorolt hatását könnyedén teljesítik (pl. laktózmentes tejtermékből készített étel), és melyek azok a táplálkozási igények, melyek a négycsillagos szállodák éttermei nem igazán tudnak kezelni. Továbbá igyekeztem azt is feltárni, hogy milyen okai vannak annak, ha egy étterem a megnövekedett igények ellenére nem hajlandó (vagy nem tudja) kielégíteni az egyéni táplálkozási igényeket. Öt budapesti négycsillagos szálloda vezetőjével készített interjúk során a kapott válaszokat összegezve arra a következtetésre jutottam, hogy az éttermek jellemzően nincsenek felkészülve az egyéni táplálkozási szokások megfelelő kezelésére, illetve kiszolgálására. Véleményem szerint fontos, hogy az éttermek legalább a leggyakoribb népbetegségek kapcsán igyekezzenek teljesíteni a vendégek kéréseit, mint például a laktóz mentes tejtermékek iránti igény és a gluténmentesség. | |
695 | |a Felkészültség | ||
695 | |a egészséges táplálkozás | ||
695 | |a egészségmegőrzés | ||
695 | |a táplálkozás | ||
695 | |a Étel allergiák | ||
700 | 1 | |a Gundel Dr. János |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/26202/1/Megyesi_Nytia%20-%20Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |