A kávézási kultúra különböző aspektusainak vizsgálata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kecseti Renáta
További közreműködők: Antalóczy Györgyné
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:egészség
export-import
innováció
kávéfogyasztás
marketing
árképzés
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/26403
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom témája a kávé kultúrája. Az első fejezetben szó lesz a különböző generációk kávézási szokásairól, különféle nézőpontok vizsgálata által. A második fejezetben bemutatásra kerül a kávéfőzők technológiai fejlődése, illetve ennek szerepe és hatása a társadalomra. A harmadik fejezetben a kávé gazdasági és marketing oldala kerül említésre, végezetül pedig az ital negatív és pozitív hatásairól lesz szó.A szakdolgozatom célja, hogy jobban megismerhessem a kávé világát, kultúráját, gazdaságát és hatását,  mindezt más-más aspektusból és generációk szemszögéből. Ez a téma évek óta foglalkoztat, lényegében a szakdolgozat megírása adott okot arra, hogy részletesen a dolgok mélyére ássak.