Just in time szemlélet az éttermi folyamatok szervezésében
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | étterem JIT Just In Time restaurante suppply |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/27317 |
Abstract: | Szakdolgozatomban az éttermek jelenlegi árubeszerzési folyamatát mutatom be, illetve igyekszem egy általam lehetségesnek vélt árubeszerzési, készletgazdálkodási stratégiát beintegrálni az éttermi menedzsmentbe. Szeretném, ha a feltevésem bebizonyosodna, ezáltal akár csökkenteni lehetne, az éttermekben keletkező élelmiszer hulladékok mennyiségét. Ehhez azonban megkellet vizsgálnom a hazai élelmiszer hulladék csökkentésének lehetőségei az éttermi folyamatok megváltoztatásával. Kutatásom, és interjúm eredményeképpen rá kellet jönnöm, hogy az éttermekben keletkező élelmiszer hulladék nagy részéért nem az étterem a felelős, hanem mi vendégek, akik ott hagyjuk a rendelt ételt, ahelyett, hogy haza vinnénk magunkkal. Sok étterem ezért már van, hogy kérdezés nélkül elcsomagolja a megmaradt ételt. |
---|