Just in time szemlélet az éttermi folyamatok szervezésében

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Tóth Barnabás Zsombor
További közreműködők: Gubán Dr. Ákos
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étterem
JIT
Just In Time
restaurante
suppply
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/27317
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatomban az éttermek jelenlegi árubeszerzési folyamatát mutatom be, illetve igyekszem egy általam lehetségesnek vélt árubeszerzési, készletgazdálkodási stratégiát beintegrálni az éttermi menedzsmentbe. Szeretném, ha a feltevésem bebizonyosodna, ezáltal akár csökkenteni lehetne, az éttermekben keletkező élelmiszer hulladékok mennyiségét.  Ehhez azonban megkellet vizsgálnom a hazai élelmiszer hulladék csökkentésének lehetőségei az éttermi folyamatok megváltoztatásával. Kutatásom, és interjúm eredményeképpen rá kellet jönnöm, hogy az éttermekben keletkező élelmiszer hulladék nagy részéért nem az étterem a felelős, hanem mi vendégek, akik ott hagyjuk a rendelt ételt, ahelyett, hogy haza vinnénk magunkkal. Sok étterem ezért már van, hogy kérdezés nélkül elcsomagolja a megmaradt ételt.