Fenntarthatóság vizsgálata a magyar és német vendéglátóegységek körében

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Bálint Borbála
További közreműködők: Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:fenntarthatóság
környezetbarát vállalat
nemzetközi összehasonlítás
vendéglátás
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28276
Leíró adatok
Kivonat:A dolgozatban szereplő kutatás a különböző vendéglátóegységek hosszútávú fenntarthatóságát megkérdőjelező, környezetre gyakorolt negatív hatásaira mutat rá, és felhívja a figyelmet arra, hogy milyen változtatásokra lenne szükség egy felelősségteljesebb, környezetbarát üzemeltetéshez. Ehhez igyekszik ismertetni és felvázolni különböző lehetőségeket, hogy miként lehetne a vállalati szintű fenntarthatóságot költséghatékonyan és praktikusan megvalósítani, valamint a felmerülő akadályokat leküzdeni. Emellett foglalkozik azzal, hogy a német, valamint a hazai vendéglátóegységek fenntarthatósági módszereinek és törekvésének összehasonlítása nyomán felmerülő különbözőségekből és hasonlóságokból fakadó következtetéseket levonja, és azokat értelmezze.