Hungarikumok és szerepük a vendéglátásban

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Gulyás Luca Ottilia
Other Authors: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Format: Thesis
Kulcsszavak:étterem
gasztronómia
hungarikum
törvény
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28284
Description
Abstract:Szakdolgozatomban bemutattam a turizmus-vendéglátást érintő hungarikumokat. A hungarikumnak számító alapanyagok és késztermékek után bemutattam az italokat és az ételeket. Kifejtésre került, hogy egy adott termék/alapanyag hogyan tud hungarikummá válni, illetve hogyan keverednek az álmagyar termékekkel. A témában kiemeltem a Tokaji Aszú készítését, történetét, környezetét és a gasztronómiai szerepét. Elemzésre került a magyar lakosság ismerete és a különböző éttermek kínálata és alapanyag használata.