Hungarikumok és szerepük a vendéglátásban
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | étterem gasztronómia hungarikum törvény vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/28284 |
Kivonat: | Szakdolgozatomban bemutattam a turizmus-vendéglátást érintő hungarikumokat. A hungarikumnak számító alapanyagok és késztermékek után bemutattam az italokat és az ételeket. Kifejtésre került, hogy egy adott termék/alapanyag hogyan tud hungarikummá válni, illetve hogyan keverednek az álmagyar termékekkel. A témában kiemeltem a Tokaji Aszú készítését, történetét, környezetét és a gasztronómiai szerepét. Elemzésre került a magyar lakosság ismerete és a különböző éttermek kínálata és alapanyag használata. |
---|