Hungarikumok és szerepük a vendéglátásban
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | étterem gasztronómia hungarikum törvény vendéglátás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/28284 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg28284 | ||
| 005 | 20210208130058.0 | ||
| 008 | 210208suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Gulyás Luca Ottilia | |
| 245 | 1 | 0 | |a Hungarikumok és szerepük a vendéglátásban |c Gulyás Luca Ottilia |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Szakdolgozatomban bemutattam a turizmus-vendéglátást érintő hungarikumokat. A hungarikumnak számító alapanyagok és késztermékek után bemutattam az italokat és az ételeket. Kifejtésre került, hogy egy adott termék/alapanyag hogyan tud hungarikummá válni, illetve hogyan keverednek az álmagyar termékekkel. A témában kiemeltem a Tokaji Aszú készítését, történetét, környezetét és a gasztronómiai szerepét. Elemzésre került a magyar lakosság ismerete és a különböző éttermek kínálata és alapanyag használata. | |
| 695 | |a étterem | ||
| 695 | |a gasztronómia | ||
| 695 | |a hungarikum | ||
| 695 | |a törvény | ||
| 695 | |a vendéglátás | ||
| 700 | 1 | |a Balog-Siposné Szöcze Anikó |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/28284/1/Hungarikumok%20%C3%A9s%20szerep%C3%BCk%20a%20vend%C3%A9gl%C3%A1t%C3%A1sban%20k%C3%A9sz.pdf |z Dokumentum-elérés |