A marhahús szerepe a táplálkozásban és húsrészeinek felhasználási lehetőségei a gasztronómiában

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Nagy Krisztián András
Other Authors: Hidvégi Hedvig
Format: Thesis
Kulcsszavak:fogyasztói igények
fogyasztói szokások
húsfogyasztás
marhahústermelés
táplálkozás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28310
Description
Abstract:A dolgozat maga egy alapanyagra fókuszál, amely nem más, mint a marhahús. Dolgozatomban a marhahúst és magát az állatot igyekszem feltérképezni és megismerni, amelytől azt remélem, válaszokat nyújt majd mind az állat, mind a húsa, valamint az emberek marhához viszonyulását illetően hazánkban. Szeretném megmutatni, hogy ebből az alapanyagból milyen egyéb ételek hozhatók még ki, és, hogy nem kell nagy ördöngösség ahhoz, hogy valami finomat készítsünk, akár otthoni körülmények között.