A marhahús szerepe a táplálkozásban és húsrészeinek felhasználási lehetőségei a gasztronómiában

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Nagy Krisztián András
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:fogyasztói igények
fogyasztói szokások
húsfogyasztás
marhahústermelés
táplálkozás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28310
Leíró adatok
Kivonat:A dolgozat maga egy alapanyagra fókuszál, amely nem más, mint a marhahús. Dolgozatomban a marhahúst és magát az állatot igyekszem feltérképezni és megismerni, amelytől azt remélem, válaszokat nyújt majd mind az állat, mind a húsa, valamint az emberek marhához viszonyulását illetően hazánkban. Szeretném megmutatni, hogy ebből az alapanyagból milyen egyéb ételek hozhatók még ki, és, hogy nem kell nagy ördöngösség ahhoz, hogy valami finomat készítsünk, akár otthoni körülmények között.