Speciális étrendet követők fogyasztási szokásai Magyarországon

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Ditrich Nóra
További közreműködők: Papp Judit
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:élelmiszerfogyasztás
fenntartható fogyasztás
fogyasztói csoportok
fogyasztói magatartás
vásárlói magatartás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28374
Leíró adatok
Kivonat:Manapság egyre többen kényszerülnek arra, hogy speciális étrendet kövessenek az egészségük érdekében. Az utóbbi időben kiugróan megnőtt a glutén- és laktózérzékenyek száma Magyarországon. Dolgozatomban elsősorban az ilyen diétákat követők fogyasztási szokásait kutatom; hogy milyen szempontok szerint vásárolnak; milyen termékeket preferálnak; ezeknek a termékeknek az árai milyen módon befolyásolják a vásárlásukat, illetve bemutatom a mai fogyasztói csoportokat és hogy miként használják a vállalatok versenyelőnyként a glutén- és laktózmentes jelzéseket.