Új keresleti trendek és azokhoz alkalmazkodó kínálat a vendéglátóhelyeken

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kaposvári Eszter
További közreműködők: Gancsovné Rossi Krisztina
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:fogyasztói igény
fogyasztói szokások
kínálat
vendéglátás
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28417
Leíró adatok
Kivonat:A vendéglátóhelyek látogatási szokásaira is több faktor hat. Például befolyásolja a vendég anyagi helyzete és lakhelye is, ezen túl a hagyományos éttermeket inkább az idősebb korosztály részesíti előnyben, míg a gyorséttermeket a fiatalabb generációk látogatják szívesebben. Mindezek nagyban meghatározzák a kínálat kialakítását és új típusú éttermek és trendek kialakulásához is hozzájárulnak. Dolgozatommal arra a kérdésre kerestem a választ, hogy milyen szempontokat vesznek figyelembe a vendéglátóhelyek kínálatuk kialakításakor és a fogyasztók folyamatosan változó ízlése és igényei hogyan hatnak erre a folyamatra. Emellett pedig a koronavírus okozta változásokhoz való alkalmazkodását az iparágnak is vizsgáltam. Az említett faktorok alapján két oldalról vizsgálódtam, egy online kérdőív alapján mértem fel a vendégek szokásait és preferenciáit. Míg vendéglátóhelyek termékeinek és szolgáltatásainak kialakításának leírásánál egy mélyinterjú segített, amit az esztergomi Spejz vendéglő személyzetével készítettem. A szakirodalomban gyűjtött információk alátámasztást nyertek saját kutatásaim által.