A tej minősége és annak fontossága a vendéglátóipari egységekben

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Borbély Attila Bence
További közreműködők: Lugasi Dr. habil. Andrea
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:cukrászat
mizo
tej
tejgazdaság
tejminőség
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28490
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom témája a hagyományos élelmi anyagok, azon belül is leginkább a tej szerepe, jelentősége volt a vendéglátásban. Munkám során foglalkoztam a tejtermelő szarvasmarhatartással, olyan szegmensekre is kitértem, mint a takarmányozás és a tartástechnológia. Munkám ezen részében foglalkoztam a tej minőségével, a tejelő tehenekkel. Dolgozatom előbb említett részének elkészítéséhez szakirodalmakra, könyvekre, publikációkra támaszkodtam. Munkám következő szakaszában a saját kutatásaimat mutattam be. A többes szám azért indokolt, mert munkám során három kutatást is végeztem. Megvizsgáltam négy tej különböző paramétereit, összehasonlításokat végeztem és sorrendet állítottam fel a különböző paraméterek alapján. A kutatásom következő részében különböző vendéglátóipari helyeket kérdeztem meg kérdőív segítségével. Itt elsősorban olyan kérdésekre kerestem a választ, mint például, hogy mennyire fontos egy adott cukrászdának, kávézónak vagy étteremnek a minőségi tej használata, a minőség vagy az ár dominál a termék megvásárlása esetén. Kutatásom harmadik része pedig egy mélyinterjú volt, amit két tejtermelő üzemben foglalkoztatott szakemberrel végeztem el. Ennek a résznek a célja az volt, hogy betekintést nyerjek az üzemi sajátosságokba, megtudjam, hogyan látják ők belülről a tejtermelést.