A pezsgőfogyasztás kultúrájának változása Magyarországon

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Szabó Luca Sára
További közreműködők: Seregi Andrásné
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Champagne
fogyasztói szokások
Magyarország
pezsgő
pincészetek
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/28593
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom elkészítése során a magyarok pezsgőfogyasztási szokásait vizsgáltam. Személyesen aggasztott a téma, hogy Magyarországon nagyon lassan fejlődik a gasztronómia és az emberek ízlése, minőség utáni vágyakozása. Kérdéseimet három oldalról fogyasztói, kereskedelmi és éttermi értékesítési oldalról vizsgáltam. A téma átlátása és a pezsgő világ megértése érdekében elsősorban a pezsgő történelmébe kellett mélyen beleásnom magamat és ennek bemutatása is részletesen megjelenik a dolgozatban. A kutatás részeként kvantitatív és kvalitatív módszert is alkalmaztam. Kérdőív segítségével a fogyasztói szokásokról kaphattam képet a jelenlegi helyzetről. Két interjút készítettem a szakmában két régóta tevékenykedő szakemberrel, melynek során megismerhettem a kereskedelmi nézőpontokat. Kutatásom eredményesnek mondható, mind a négy feltett kérdésre választ kaptam. A szakdolgozatomban leírtak pontos képet adhatnak a pezsgő világában mozgó pincészetek számára a keresleti oldal nézőpontjáról, illetve a fogyasztók átfogó ismeretet kaphatnak a különleges ital készítéséről és múltjáról, ami a fogyasztáshoz is meghozhatja a kedvüket.