Az egészséges élelmiszerek iránti növekvő fogyasztó igények
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | egészségtudatosság étkezési trendek fogyasztói szokások piaci igények vásárlói magatartás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/28743 |
Abstract: | A táplálkozási szokások folyamatos változása új fogyasztói igényeket alakítanak ki, új fogyasztói rétegeket hoznak létre, melyekre a vállalatoknak, szolgáltató egységeknek fel kell készülniük. Napjainkban felértékelődni látszik az egészségtudatosság és a tradicionális ételek iránti igény. Mi lehet ennek az oka? A digitalizáció hatására egyre szélesebb körben jelennek meg különböző marketingkommunikációs eszközök, melyeken keresztül a vállalatok információt nyújthatnak célközönségüknek. Így sokkal tájékozottabbá váltak a fogyasztók, sokkal tágabb képben értelmezhetik a körülöttük zajló világot, a betegségeket, és annak következményeit is. Szakdolgozatom során szeretném bemutatni, hogy milyen étkezési trendek figyelhetők meg napjainkban, milyen típusú élelmiszereket kínálnak az egészséges boltok. Megvizsgálom, hogy milyen okokra vezethetők vissza ezen igények. Primer kutatásom során megvizsgálom, hogy a hazai fogyasztók számára mekkora az igény a reform élelmiszerek iránt, hogyan viszonyulnak az egészségtudatossághoz, mi jellemzi főzési, étterembe járási szokásaikat. |
---|