A főbb hazai gyorsétteremláncok piaci áttekintése és az X, Y, Z generációk elvárásai

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Verhóczki Szabolcs András
Other Authors: Brávácz Dr. Ibolya
Ottné Székely Judit
Format: Thesis
Kulcsszavak:Gyorséttermek
McDonaldizáció
szolgáltatások
Szolgáltatások csoportosításai
sztenderdizálás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/29545
Description
Abstract:Szakdolgozatomban ismertetem a szolgáltatások fogalmát, kitérek ezek csoportosításaira, illetve egyedi jellemzőikre. Ezen fejezeteken végighaladva ismertetem a gyorséttermek sajátosságait az adott vonatkozásokban.Bemutatom a sztenderdizálást, illetve a McDonaldizációt, amely egyik alapjának a sztenderdizálás tekinthető. A McDonald's rövid történetének ismertetése után kitérek annak négy dimenziójára: HatékonyságKalkulálhatóságElőreláthatóságKontrollEzeket egyenként jellemzem és ismertetem, gyakorlati példákkal együtt.A dolgozat gyakorlati részében egy SWOT-analízis keretében bemutatom a haza gyorséttermi piac legjelentősebb szereplőit, a McDonald's-ot, KFC-t és a Burger Kinget, ezeket árbevételi szempontból is elemzem.Végül ismertetem Primer kutatásomat, amelyben az X,Y és Z generáció 70-70 képviselőjét kérdeztem a gyorséttermekkel kapcsolatos attitűdjeikről, meglátásaikról.