Café Frei marketingstratégiája és fogyasztói megítélése
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | belső környezet elemzése Café Frei fogyasztó kávé kávézási szokások külső környezet elemzése SWOT-elemzés versenytársak versenytársak elemzése |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/33414 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg33414 | ||
005 | 20210921113350.0 | ||
008 | 210427suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Nagy Krisztián Tamás | |
245 | 1 | 0 | |a Café Frei marketingstratégiája és fogyasztói megítélése |c Nagy Krisztián Tamás |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A szakdolgozatom megírása során elvégeztem a szükséges szekunder kutatásokat. Ezen kutatások segítettek legfőképp a Café Frei marketingstratégiáját megérteni és ezek segítségével indultam el a fogyasztói megítélés vizsgálatának útján. A szekunder információgyűjtés segítségével elhelyeztem a vállalkozást a makro környezeti feltételrendszerben és megvizsgáltam a vállalkozás mikrokörnyezetét is. Ezekhez a szekunder kutatásokhoz különböző modelleket alkalmaztam, amelyek segítenek felvázolni egy vállalat külső és belső környezetét egyaránt. Ilyen modellek, amiket alkalmaztam a STEEP-analízis, a Porter-féle öt versenyerő modell és a SWOT mátrix. A kvalitatív kutatásomhoz szükséges mélyinterjú guide-ot a szekunder információk vizsgálata során alakítottam ki. A mélyinterjú guide elkészítése és az interjúk tartalomelemzése után arra a következtetésre jutottam, hogy a kvantitatív kutatásomat az interjú kérdéseire kell építsem és ezáltal megtudhatom a kitöltők véleményét, amelyek segítségével válaszokat kaphatok arra, hogy miben javulhatna még a vállalkozás. Ezek segítségével tudtam egy új még hatékonyabb stratégiát kialakítani a Café Frei számára. A kutatásom megkezdése előtt hipotéziseket állítottam fel, amelyeket a kvantitatív kutatás végén vizsgáltam a statisztikai elemzés után. A szakdolgozatom célja az volt, hogy bemutassam a Café Frei marketingstratégiáját és fogyasztói megítélését, és mindezeken túl a célommá vált, hogy egy új, hatékonyabb stratégiát alakítsak ki, amely segítségével nagyobb piaci részesedést érhetne el a franchise alapon működő kávéházlánc. A szakdolgozatomban az új stratégia kialakítása című fejezetben fogalmaztam meg azt, amely az egész kutatásom célja volt, és véleményem szerint ezáltal nagyobb piaci részesedést lehetne elérni. A szakdolgozatom végéhez érve elmondhatom, hogy a Café Frei véleményem szerint és a primer kutatásomban résztvevők véleménye szerint is egy egyedülálló kávéházlánc, amely a jelenlegi marketingstratégiájának köszönhetően rendkívüli fejlődést produkált az elmúlt 13 évben, hiszen 2007-ben nyitották meg első kávéházukat. A cél nyilvánvalóan a profitszerzés és az, hogy Magyarország piacvezető kávéházláncává váljanak, amelyhez vezető úton nagyon jó irányba tartanak. A javaslataim alkalmazása esetén - amelyeket megfogalmaztam - véleményem szerint felgyorsítható a piacvezető pozíció elérése, hiszen jelenleg hazánkban a külföldi kávéházak vannak többségével jelen a konkurenciát tekintve, akiknek nem a legnagyobb arányú bevételét adja a magyar piac, ezért nem is kifejezetten erre koncentrálódnak. Összességében állíthatom azt, hogy a kávé, mint sokak számára élvezeti cikk és sokak számára a mindennapi élet egyik alappillére hazánkban nagyon népszerű, és az ezzel kapcsolatos kutatások és felmérések is nagyon érdekes adatokkal szolgálnak az érdeklődök számára. Egy szó, mint száz: számomra a szakdolgozat elkészítése rendkívül érdekes volt és ahogyan azt a témaválasztásom indoklásánál is elmondtam, élvezet volt e témával foglalkozni. | |
695 | |a belső környezet elemzése | ||
695 | |a Café Frei | ||
695 | |a fogyasztó | ||
695 | |a kávé | ||
695 | |a kávézási szokások | ||
695 | |a külső környezet elemzése | ||
695 | |a SWOT-elemzés | ||
695 | |a versenytársak | ||
695 | |a versenytársak elemzése | ||
700 | 1 | |a Jäckel Dr. Katalin |e ths | |
700 | 1 | |a Molnár Péter |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/33414/1/SZAKDOLGOZAT%20CAF%C3%89%20FREI%20MARKETINGSTRAT%C3%89GI%C3%81JA%20%C3%89S%20FOGYASZT%C3%93I%20MEG%C3%8DT%C3%89L%C3%89SE%20-%20NAGY%20KRISZTI%C3%81N%20TAM%C3%81S%20%28NEPTUN%20K%C3%93D%20U3RMO9%29.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/33414/2/NYILATKOZAT%20A%20SZAKDOLGOZAT%20ST%C3%81TUSZ%C3%81R%C3%93L.pdf |z Dokumentum-elérés |