Az egri borok érvényesülése a Piroska Étteremben
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | bor borászat borturizmus étterem interjú |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/36404 |
Abstract: | Projektmunkám témájául az italokat választottam a vendéglátásban (Italok a vendéglátásban). Mivel én Egerben születtem, itt élem a mindennapjaimat, egyértelműen a borok jutottak eszembe először. Szerencsém volt egy számomra nagyon kedves, az Eger mellett elhelyezkedő Egerszalókon tölteni a szakmai gyakorlatomat, szakács tanulóként a Piroska Étteremben. Így azt hiszem, mindenképp feladatom volt összekötni a gasztronómiát és a bort. Írtam az Egri borvidékről, arról, amilyen régen volt és hogy most hol tart. Megemlítettem a szakmai gyakorlati helyem történetét, szintén a régi Piroskáról és a 10 év utáni Piroska Étteremről elmélkedtem. Primer és szekunder kutatást alkalmaztam e téma vizsgálatához. Megvizsgáltam az elméleti gondolatokat, utána pedig elvégeztem a kutatásaimat. Swot-analízis, mélyinterjú és végül a kérdőíves elemzés mellett döntöttem. |
---|