Állati eredetű élelmi anyagok szerepe a gasztronómiában és a Babilon étteremben
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | élelmiszervizsgálat étlapelemzés gasztronómia gasztrotörténet húsipar |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/36425 |
Abstract: | Projektmunkámban a gasztronómia fogalmát, jelentőségét és szerepét mutatom be egyes történelmi korszakokban. Ismertetem a Dunántúl étkezési szokásait és ünnepi hagyományait. Dolgozatomban kitérek az élelmi anyagokra és a húsokra is, és azok minőségére. Illetve, hogy miből tevődnek össze, milyen a kémiai összetételük és táplálkozástani jelentőségük. Mi adja a hús színét és, hogy mennyire fontos a húsnak a tárolása. Bemutatom Enese falut, ahol Babilon étterem helyezkedik el, és bemutatom magát az éttermet is. Elemzem a vendéglátó egység étlapján lévő főékezéseit. A kutatási módszertannak a hipotézisvizsgálatot és a mély interjút választottam, továbbá pedig készítettem egy SWOT analízist is az étteremről. |
---|