Állati eredetű élelmi anyagok szerepe a gasztronómiában és a Babilon étteremben

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kovács Barbara
További közreműködők: Dr. Lenkovics Dr. Beatrix
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:élelmiszervizsgálat
étlapelemzés
gasztronómia
gasztrotörténet
húsipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/36425
Leíró adatok
Kivonat:Projektmunkámban a gasztronómia fogalmát, jelentőségét és szerepét mutatom be egyes történelmi korszakokban. Ismertetem a Dunántúl étkezési szokásait és ünnepi hagyományait. Dolgozatomban kitérek az élelmi anyagokra és a  húsokra is, és azok minőségére.  Illetve, hogy miből tevődnek össze, milyen a kémiai összetételük és táplálkozástani jelentőségük. Mi adja a hús színét és, hogy mennyire fontos a húsnak a tárolása. Bemutatom Enese falut, ahol  Babilon étterem helyezkedik el, és bemutatom magát az éttermet is. Elemzem a vendéglátó egység  étlapján lévő főékezéseit. A kutatási módszertannak a hipotézisvizsgálatot és a  mély interjút választottam, továbbá pedig készítettem egy SWOT analízist is az étteremről.