Állati eredetű élelmi anyagok szerepe a gasztronómiában és a Babilon étteremben
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | élelmiszervizsgálat étlapelemzés gasztronómia gasztrotörténet húsipar |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/36425 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg36425 | ||
005 | 20210922090050.0 | ||
008 | 210922suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Kovács Barbara | |
245 | 1 | 0 | |a Állati eredetű élelmi anyagok szerepe a gasztronómiában és a Babilon étteremben |c Kovács Barbara |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Projektmunkámban a gasztronómia fogalmát, jelentőségét és szerepét mutatom be egyes történelmi korszakokban. Ismertetem a Dunántúl étkezési szokásait és ünnepi hagyományait. Dolgozatomban kitérek az élelmi anyagokra és a húsokra is, és azok minőségére. Illetve, hogy miből tevődnek össze, milyen a kémiai összetételük és táplálkozástani jelentőségük. Mi adja a hús színét és, hogy mennyire fontos a húsnak a tárolása. Bemutatom Enese falut, ahol Babilon étterem helyezkedik el, és bemutatom magát az éttermet is. Elemzem a vendéglátó egység étlapján lévő főékezéseit. A kutatási módszertannak a hipotézisvizsgálatot és a mély interjút választottam, továbbá pedig készítettem egy SWOT analízist is az étteremről. | |
695 | |a élelmiszervizsgálat | ||
695 | |a étlapelemzés | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a gasztrotörténet | ||
695 | |a húsipar | ||
700 | 1 | |a Dr. Lenkovics Dr. Beatrix |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/36425/1/projektmunka.pdf |z Dokumentum-elérés |