Állati eredetű élelmi anyagok szerepe a gasztronómiában és a Babilon étteremben

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kovács Barbara
További közreműködők: Dr. Lenkovics Dr. Beatrix
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:élelmiszervizsgálat
étlapelemzés
gasztronómia
gasztrotörténet
húsipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/36425

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg36425
005 20210922090050.0
008 210922suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Kovács Barbara 
245 1 0 |a Állati eredetű élelmi anyagok szerepe a gasztronómiában és a Babilon étteremben  |c Kovács Barbara  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Projektmunkámban a gasztronómia fogalmát, jelentőségét és szerepét mutatom be egyes történelmi korszakokban. Ismertetem a Dunántúl étkezési szokásait és ünnepi hagyományait. Dolgozatomban kitérek az élelmi anyagokra és a  húsokra is, és azok minőségére.  Illetve, hogy miből tevődnek össze, milyen a kémiai összetételük és táplálkozástani jelentőségük. Mi adja a hús színét és, hogy mennyire fontos a húsnak a tárolása. Bemutatom Enese falut, ahol  Babilon étterem helyezkedik el, és bemutatom magát az éttermet is. Elemzem a vendéglátó egység  étlapján lévő főékezéseit. A kutatási módszertannak a hipotézisvizsgálatot és a  mély interjút választottam, továbbá pedig készítettem egy SWOT analízist is az étteremről. 
695 |a élelmiszervizsgálat 
695 |a étlapelemzés 
695 |a gasztronómia 
695 |a gasztrotörténet 
695 |a húsipar 
700 1 |a Dr. Lenkovics Dr. Beatrix  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/36425/1/projektmunka.pdf  |z Dokumentum-elérés