Éttermek értékteremtése Kelet-Magyarországon
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | diverzifikáció étterem regionalitás üzleti modell vendég |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/36553 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg36553 | ||
005 | 20210922090448.0 | ||
008 | 210922suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Májer Bence | |
245 | 1 | 0 | |a Éttermek értékteremtése Kelet-Magyarországon |c Májer Bence |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A vendéglátás, mint ágazat számos problémával néz szembe. Többek között a munkaerőigény, magas bérköltségek, szezonalitás. Az üzleti modellek feltérképezésével megkaphatjuk a választ arra a kérdésre, hogy hogyan lehet üzemeltetni egy rentábilis éttermet, akár egy alacsonyabb fizetőképességű régióban. Több esetben is felmerült a vállalati diverzifikáció, mint megoldás a szektor számára. A szakirodalmak feldolgozásával kutattam a témát. Továbbá az üzleti modell vászon rugalmasságát kihasználva, egy jól implementálható módszer lehet az éttermek számára. Ezt két primer kutatással kutattam. Az első, az egy egyesetes esettanulmány, amely egy mélyinterjú formájában valósult meg az Anyukám Mondta étterem egyik tulajdonosával Dudás Szabolccsal (single case study). A második kutatás pedig egy kérdőíves módszer volt, ami a környéken élő lakosok körében zajlott le. | |
695 | |a diverzifikáció | ||
695 | |a étterem | ||
695 | |a regionalitás | ||
695 | |a üzleti modell | ||
695 | |a vendég | ||
700 | 1 | |a Debreceni János |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/36553/1/Szakdolgozat%20M%C3%A1jer%20Bence%20k%C3%A9sz.pdf |z Dokumentum-elérés |