A szállodai üzletág működésének feltételei a Hunguest Hotel Platánus példáján keresztül

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Labossa Benedek Péter
További közreműködők: Oláh Péter Károly
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:hotel
hunguest hotel
munkaköri leírás
platánus
szálloda
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/36635
Leíró adatok
Kivonat:Az interjúk is alátámasztják jól, hogy a jelen helyzet nem egyszerű senki számára. Rengeteg embert bocsájtottak el a vendéglátásból és a Hunguest-től is. Ennek a sok elbocsájtásnak köszönhetően sok ember munkaköre megváltozott vagy kibővült, ami még nehezebbé teszi ezt az időszakot.A HK(Housekeeping)-nak fokozottan ügyelnie kell a tisztaságra és a fertőtlenítésre, valamint a megfelelő higiéniai körülményekre annak érdekében, hogy mindenki meg tudja őrizni az egészségét. A recepció és a HK között folyamatos az egyeztetés az esteleges Covidos betegek miatt, hogy melyik szobába mehetnek be és melyikbe nem. Ahogyan az Igazgató Asszony is említi, a recepciónál plexik lettek felszerelve a vendégek védelmének érdekében, valamint a kézfertőtlenítőket helyeztek ki. A Platánus Hotel a járvány alatt is végig üzemel, ezzel munkahelyet biztosít sok ember számára és szállást biztosít más munkát végzőknek.Kisebb problémák voltak, mint azt a bevezetőmben is említettem, hogy a kazán és a hőcserélő elromlott és nem volt melegvíz, ezt végül egy remek mesterember 2 hét után megjavította, valamint a melegvizes csövet is kicserélte. Az áramszünetek alkalmával általában 2-3 órán keresztül nincsen áram, ilyenkor nem tudjuk használni a központi telefonokat értesítésre, erre a célra van egy mobiltelefon a pultban.Véleményem szerint a teljes nyitás be fog következni még 2021-ben, köszönhetően az oltásnak. De óvatosnak kell lennünk és felelőségteljesnek. Szerintem fokozatosan kell kinyitni a káosz és az esetleges új vírus hullámok elkerülése végett. A vendéglátó iparnak óriási szüksége van a támogatásra mind állami, mint pedig polgári részről, hogy az emberek itthon költsék el a pénzüket és ne külföldön, ezzel is támogatva a hazai vendéglátást és kereskedelmet.